2018 07 22 openluchtmis

Op zondagmorgen 22 juli vond de start plaats van de eerste SENIOREN VAKANTIEWEEK met een openlucht mis. Ruim 150 bezoekers, leden van de Seniorenvereniging Heyhuysen en bewoners van Huize St. Elisabeth woonden in de schaduw van het Pesthuisje de eucharistieviering bij. De bijzondere vakantieweek voor leden van de seniorenvereniging Heythuysen staat in het teken van ‘eenzaamheid’ en probeert met een aantal aansprekende activiteiten de stilte in deze vakantieperiode wat te doorbreken. Pastoor Vankan, die de eucharistieviering leidde, kwam in zijn preek op zijn bekende beeldende wijze, nadrukkelijk terug op de bijzondere locatie van het pesthuisje en het gekozen thema. De dienst werd muzikaal opgeluisterd door de Beek en Bosband met bekende Limburgse liedjes wat de sfeer verhoogde. De gehele setting in deze prachtige en inspirerende omgeving hebben de start van deze eerste activiteit een geweldige beleving gemaakt.

Tijdens een gezellige nazit op het terras kon worden nagepraat onder het genot van broodjes met een lekkere kop soep. De morgen werd afgesloten met een verrassende wandeling o.l.v. Leo Verschuren door de prachtige natuur rondom. St. Elisabeth. Een succes en de eerste stemmen voor een herhaling van deze activiteit werden gehoord.