22 september

Bezoek ‘Den Aje KirkHaof Remunj’

Verken en ontdek ‘Den Aje KirkHaof Remunj’ in Roermond. Deze historische begraafplaats en een van de oudste gemeentelijke dodenakkers in Nederland dateert uit mei 1785. De officiële benaming luidt ‘Begraafplaats Nabij Kapel in ’t Zand’. Het oude Kerkhof is een unieke begraafplaats en kent een bijzondere geschiedenis.

Ben Ramakers vertelt over en onthult de geheimen van de intrigerende geschiedenis van het kirkhaof. Dat doet hij inspirerend, passievol en deskundig. Daar wil je bij zijn, toch!

De rondleiding begint om 18:00 uur en duurt tot 19:30 uur. U kunt parkeren bij De kerk Kapel in ‘t Zand , Parklaan 1 in Roermond. We vertrekken met eigen auto’s om 17.30 uur vanaf De Bombardon.

Graag doen wij een beroep op chauffeurs om deelnemers mee te nemen zodat we met zo min mogelijk auto’s kunnen rijden. Degenen die meerijden betalen € 2,– per persoon aan de chauffeur.

Wilt u meegaan? Graag aanmelden vóór 15 september aanstaande bij Adrie van Bruggen. Zijn contactgegevens zijn: a.vanbruggen@senioren-heythuysen.nl, 0475-440225, Belenbroeklaan 24 te Heythuysen.

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen; wees er dus snel bij, vol is vol. Voor leden van de seniorenvereniging zijn er geen kosten verbonden voor deelname aan deze activiteit.

In het kort

  • Bezoek ‘Den Aje KirkHaof Remunj’
  • Datum: 22 september
  • Aanvang: 18:00 uur
  • Einde: 19:30 uur
  • Locatie: Begraafplaats Nabij Kapel in 't Zand, Roermond

Aantal keer bekeken: 283

Deel deze activiteit op het platform van uw keuze!