6 oktober

Bezoek Bajescafé Onze Lieve Vrouwe

Het boeiende bajescafé Onze Lieve Vrouwe met expositieruimte is gelegen op het terrein van de Penitentiaire Inrichting Ter Peel in Evertsoord. Het adres luidt: Patersstraat 4, 5977 NM Evertsoord.

In dit café wordt horeca gecombineerd met een doorlopende expositie: ‘Detentie anno nu’. De expositie geeft een indruk van het leven van gedetineerden binnen de gevangenismuren.

U kunt zelf ervaren hoe het leven in een gevangenis er vandaag de dag uitziet en wat een gevangene allemaal meemaakt voordat zij in de cel belandt. Hoe voelt het om je vrijheid kwijt te raken? Wilt u dit alles zelf ondergaan, neem dan met onze vereniging deel aan dit bezoek.

Het bezoek begint om 14.00 uur met koffie/thee en vlaai én algemene informatie over het Bajescafé en de vrouwengevangenis Ter Peel. Hierna volgt een rondleiding in groepjes met uitleg over het gevangeniswezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verloop van arrestatie tot opname in de gevangenis.

Na afloop is er gelegenheid om de expositie te bekijken of een drankje te nemen. Afrekenen met contant geld is niet mogelijk.

Er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen aan dit bezoek. We vertrekken met eigen auto’s om 13.00 uur vanaf De Bombardon. Graag doen wij een beroep op chauffeurs om deelnemers mee te nemen. U betaalt € 5,— per persoon aan de chauffeur voor het meerijden.

De eigen bijdrage voor de koffie/thee met vlaai is € 5 per persoon. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 september met gelijktijdige overmaking van de eigen bijdrage op bankrekeningnummer NL84 RABO 0122 2975 98 ten name van de Seniorenvereniging Heythuysen. U kunt de gegevens per telefoon, per mail of via het aanmeldformulier in het Infoblad doorgeven.

Aanmelden kan bij een van de volgende personen:

Ton Moonen, Kloosterstraat 84a, ton.moonen@gmail.com
Ine Cranen, Roosveldsingel 5, 0475-493416, i.cranenvanlierop@senioren-heythuysen.nl
Naantje van de Nobelen, Eduard van Wegbergplein 22, 06-28847560

In het kort

  • Bezoek Bajescafé Onze Lieve Vrouwe
  • Datum: 6 oktober
  • Aanvang: 14:00 uur
  • Einde: 17:00 uur
  • Locatie: Penitentiaire Inrichting Ter Peel

Aantal keer bekeken: 257

Deel deze activiteit op het platform van uw keuze!