22 september

Muziektheater ‘STERRELICHT’

Muziektheater ‘STERRELICHT’

Wanneer: zondag 22 september 2024

Aanvang voorstelling: 15:00 uur

Eindtijd: 17:00 uur (inclusief nazit en gesprek)

Waar: CP de Bombardon in Heythuysen

Bijdrage p.p. €5,-

Een warme theatervoorstelling met een vleugje muziek en  een flinke portie humor

Sterrelicht is een pijnlijk actueel verhaal over eenzaamheid en dementie. Maar ook een  verhaal over hoop en gezelligheid. En over verbonden zijn en elkaar ontmoeten in warme  buurten en open instellingen.

Een tuinbank naast een appelboom is de centrale plek. Een plek van ontmoeting, symbool  van verbinding en groei. De voorstelling geeft een inkijkje in het leven van mensen die  verbonden zijn met het verpleeghuis: een verpleger, een activiteitenbegeleider, een  bewoner, een vrijwilliger die altijd klaar staat en vaste bezoeker Rosa. Ieder met een eigen  karakter, levensloop en problemen. En er zijn mensen uit de buurt. Jong, oud, arm, rijk… die  zich vaak eenzaam voelen binnen hun vier muren. Gelukkig is er Sterre, kleindochter van  Rosa. Zij wil de mensen in de buurt dichter bij elkaar brengen en zo de eenzaamheid  doorbreken. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Tussen droom en daad staan wetten en  praktische bezwaren. En een onverwachte wending.

Actuele thema’s

De voorstelling speelt dus in op actuele thema’s, die tijdens corona nog meer naar boven  kwamen. Eenzaamheid was helaas alom aanwezig, ook het belang van een verbindende  buurt en een open instelling zal tijdens de voorstelling duidelijk worden. Script en de regie  komen van Luc Stevens, Stef Vanderbeken staat in voor de liedteksten. De topcast bestaat  onder meer uit Celien Deloof, Ivan Pecnik, Nicky Langley en Brent Pannier.

Op veel plaatsen in Limburg al met veel succes op het toneel gebracht. Nu ook in Midden Limburg.

Aanmelden voor 1 september bij Jan Biemans, j.biemans@senioren-heythuysen.nl

Bijdrage van € 5 per persoon overmaken naar NL84 RABO 0122 2975 98 t.n.v. Seniorenvereniging Heythuysen.

Wacht niet te lang, VOL = VOL.

 

In het kort

  • Muziektheater ‘STERRELICHT’
  • Datum: 22 september
  • Aanvang: 15:00 uur
  • Einde: 17:00 uur
  • Locatie: De Bombardon

Aantal keer bekeken: 35

Deel deze activiteit op het platform van uw keuze!