23 juni

Thema-wandeling landgoed ‘De Bedelaar’

Thema-wandeling Prof. Dubois naar landgoed ‘De Bedelaar’:

De paleontoloog en hoogleraar professor Dr. E. Dubois heeft de evolutietheorie van Darwin (dat mensen zijn voortgekomen uit apen) bewezen door het vinden van onderdelen van een skelet op het eiland Java (Indonesië). Nadien heeft hij het landgoed ‘De Bedelaar’ (gelegen tussen Heythuysen, Haelen en Horn) opgericht, en is daar gaan wonen. Hier heeft hij bijna 40 jaar gewoond en gewerkt, tot aan zijn dood in 1940. Tijdens de wandeling komen veel thema’s van zijn leven en werken aan bod.

Op het voormalige landgoed worden naast de villa , de volgende Rijksmonumenten bezocht: de uilentoren, de vleermuizentoren en de ijskelder. Onze gids is Jan van Horne.

Startpunt is het zandpad bij het verkeersbord ‘doodlopende weg’, nabij het landgoed, links tussen de Piet Vossenweg en de Beekkant. Er staat een verkeersregelaar die de weg wijst. Dit pad is niet toegankelijk voor auto’s, wel voor fietsen. Gemakkelijk zittende schoenen is een pré.

De excursie/wandeling van ongeveer 2 km lang, duurt ongeveer 2 uur en is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Er is geen horecagelegenheid onderweg. Voor deze wandeling is exclusief voor onze groep toegang verleend.

Aanmelden kan tot en met 13 juni bij:
– Naantje van de Nobelen, tel. 06-28847560 of nobelen@live.nl
– Marianne Derks, tel. 06-21679934 of mariannederks@me.com

Aan deze excursie/wandeling kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

In het kort

  • Thema-wandeling landgoed ‘De Bedelaar’
  • Datum: 23 juni
  • Aanvang: 14:00 uur
  • Einde: 16:00 uur
  • Locatie: Landgoed 'De Bedelaar'

Aantal keer bekeken: 49

Deel deze activiteit op het platform van uw keuze!