19 september

Workshop digitale weerbaarheid

Jaarlijks worden honderden mensen opgelicht door personen die op een geloofwaardige en op verschillende manieren, het vertrouwen van de burger winnen. Ze gebruiken trucs via telefoon, laptop of PC om persoonlijke gegevens te achterhalen en daar misbruik van te maken. Buiten de grote emotionele schade loopt de financiële schade soms tot in de duizenden euro’s. Vaak zien we dat ouderen en kwetsbare mensen het slachtoffer worden, omdat deze doorgaans goed van vertrouwen zijn en minder kennis hebben van computers en digitale communicatie.

Discovery Centrum Landgraaf organiseert in nauwe samenwerking met KBO Limburg en de Provincie Limburg een voorlichtingsbijeenkomst waarbij het op diverse manieren laat zien hoe er van uw vertrouwen misbruik gemaakt kan worden. De situaties zijn gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk. U hoort hoe u alert kunt zijn op mensen die u proberen op te lichten en wat u moet doen als u ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch slachtoffer wordt van oplichtingspraktijken.

De opzet van deze bijeenkomst is zodanig dat u situaties leert herkennen en leert wat u moet doen als u verdachte zaken tegenkomt op uw telefoon, laptop of computer. Ook is er voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen. De interactieve voorlichtingsbijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief een korte pauze.

Er bestaat ook een DigiHulplijn die u gratis kunt bellen: 0800 1508 of bezoek de website: www.digihulplijn.nl.

Graag nodigen wij u uit om deze bijeenkomst te bezoeken. Wij starten om 19.00 uur en u kunt inlopen vanaf 18.30 uur.

In verband met het op orde brengen van de zaal stellen wij het op prijs als u zich aanmeldt vóór zaterdag 9 september. Dit kan bij Naantje van de Nobelen; haar telefoonnummer is 06 2884 7560 en haar e-mailadres nobelen@live.nl.

Aansluitend aan de workshop digitale weerbaarheid wordt uitleg gegeven over onze nieuwe website: www.senioren-heythuysen.nl, die op 1 juli jongstleden live gegaan is.

Waarom een nieuwe website … waarin onderscheidt de website zich? Math Slabbers geeft antwoord op deze vragen, legt uit wat de website te bieden heeft en wat nog gaat komen.

In het kort

  • Workshop digitale weerbaarheid
  • Datum: 19 september
  • Aanvang: 19:00 uur
  • Einde: 21:00 uur
  • Locatie: Theaterzaal De Bombardon

Aantal keer bekeken: 254

Deel deze activiteit op het platform van uw keuze!