Gepensioneerden kunnen weer aan het werk!

5 juni 2023

Aantal keer gelezen: 301

Dagelijks lezen we in de media berichten over grote personeelstekorten om de vele vacatures in het bedrijfsleven en de overheid in te vullen. Tegelijk zijn er vele senioren die inmiddels met pensioen zijn en een bijdrage kunnen leveren om het grote personeelstekort te verminderen.

Ons bestuur is benaderd met de vraag in hoeverre wij ouderen kunnen stimuleren na te denken over hun mogelijkheden in het arbeidsproces. Wij hebben niet de ambitie om een daadwerkelijk bemiddelende rol op de arbeidsmarkt te vervullen. Wel denken wij dat het goed is om gepensioneerden te wijzen op de grote behoefte aan mensen in het arbeidsproces.

Voordelen van het werken zijn o.a.:

  • sociale contacten;
  • u kunt wat bijverdienen; extra inkomsten hebben geen invloed op de hoogte van de AOW of pensioenuitkering; wel kan het uiteraard van invloed zijn op uw belastbaar inkomen;
  • u vervult een positieve maatschappelijke rol in een arbeidsmarkt met grote tekorten;
  • u kunt uw levenservaring overdragen aan de jongere generatie.

Wij weten dat bij vele bedrijven (bijvoorbeeld Albert Heijn Heerschap Heythuysen) de deur open staat om ouderen mee te laten draaien. Werktijden kunnen meestal worden aangepast aan uw wensen. Natuurlijk zijn er ook vele mogelijkheden uw tijd te besteden als vrijwilliger (zoals bij onze vereniging). Denk er eens over na en mocht u tot de conclusie komen dat het iets voor u is, zoek dan een bedrijf dat bij uw ervaring past en neem er contact mee op.

Deel dit bericht via uw favoriete platform