Opleiding tot ouderenadviseur

31 augustus 2023

Aantal keer gelezen: 186

De ouderenadviseur biedt een onafhankelijke vorm van informele cliëntondersteuning. Zij of hij gaat graag in gesprek met ouderen om hun hulpvraag helder te krijgen. Daarna kijken ze samen naar de mogelijkheden die er zijn om de hulpvraag in te vullen.

De ouderenadviseur kan ook meegaan naar een gesprek met een medewerker van het WMO loket of een andere instantie om voor, tijdens en ook na zo’n gesprek mee te denken en ondersteuning te bieden.

Mede dankzij de hulp van de ouderenadviseur kunnen ouderen vaak langer zelfstandig thuis blijven wonen en de regie van hun leven in eigen hand houden.

Een bijzondere en waardevolle ondersteuning om vanuit de afdeling aan te bieden! Ouderenadviseur zijn is een heel waardevolle en ook dankbare vrijwilligersfunctie.

Bij KBO Limburg kunt u een (gratis) opleiding tot ouderenadviseur volgen. Deze opleiding start op 13 oktober aanstaande en staat gepland op zes vrijdagen.

Heeft u interesse, aanmelden kan via info@kbolimburg.nl of bel 0475-381740.

Vanuit KBO Limburg wordt contact met u opgenomen en is er alle ruimte voor vragen over de opleiding, de jaarlijkse contactdag en de rol en functie van de ouderenadviseur.

Deel dit bericht via uw favoriete platform