Beekse Bergen – Senioren vakantieweek 2022

20220728

Na een aantal af- en aanmeldingen voor deze dag stonden er uiteindelijk 44 deelnemers voor de Bombardon te wachten op wat deze dag hun zou brengen. Een ‘bergetappe’ met een aantal ‘bergtoppen’ om in fietstermen te spreken. Het was fris, maar zeker niet koud, en met een zonnetje ronduit ideaal om met de bus te toeren en voor de geplande activiteiten.

De tocht bracht ons als eerste naar Helmond waar in een oude loods van Van Gent en Loos sinds kort het EDAHMUSEUM is gevestigd. Daar kregen we een hartelijke ontvangst en werd begonnen met koffie met vlaai. Na een korte toelichting werd ons gezelschap in 4 groepen verdeelt met voor elke groep een enthousiaste gids die ons door de tentoonstelling over de geschiedenis van winkelketen EDAH leidden.

Voor iedereen een feest van herkenning waar menigeen niet uitgekeken en/of uitgesproken kwam. Na de rondleiding werden we, vooral de liefhebbers, nog verrast met een glaasje advocaat met slagroom. Het feest der nostalgie was daarmee compleet !!!

Om niet te laat op onze volgende afspraak te komen werd snel met onze bus richting Casteren gekoerst voor de lunch. De mooie tocht erheen door het Brabantse land was eigenlijk een cadeautje. De lunch zelf liet iedereen zich goed smaken en was goed te noemen. In ieder geval gaf het voldoende basis om te beginnen aan de ‘beklimming’ van de col van de hoogste categorie nl. ons geplande bezoek aan safaripark de Beekse Bergen. Het inchecken verliep goed en snel na aankomst op het park konden we onder enthousiaste begeleiding van ranger Gaby beginnen aan onze safaritoer.

Door de toelichting onderweg van de ranger kregen we niet alleen te horen welke dieren we onderweg spotten maar ook hoe het park, samen met ander parken, wereldwijd fokprogramma’s uitvoert om een gezond dierenbestand te behouden. Er waren vele mooie fotomomenten en iedereen kwam voldoende aan zijn trekken.

Na afloop van de safaritoer nog even de benen strekken waarna de tocht verder ging voor een afsluitend diner in restaurant de Platte Vonder in Someren. Het diner werd vlot uitgeserveerd en daar was iedereen na zo’n drukke dag ook wel aan toe. Rond 20.00 uur werd huiswaarts gekoerst met onderweg een dankwoordje voor onze chauffeur Angelo. Het was al met al een drukke dag met vele hoogtepunten waar iedereen tevreden en voldaan aan terug zal denken. Hiermee kwam een einde aan de derde dag van de SENIORENVAKANTIEWEEK 2022.

Foto’s: Ton Moonen en Joos Jenniskens.

Deze pagina is 241 keer bekeken