Bonnefanten museum

20221125

Naar het Bonnefanten Museum met de Museum Plus Bus

Op vrijdag 25 november stonden we met 45 leden te wachten op de Museum Plus Bus. Deze bus wordt mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij. Rond half 10 kwam de bus en onze chauffeuse was Yorine.

De reis ging naar het Bonnefanten Museum in Maastricht.

Aangezien we te vroeg waren werd er ook nog een rondje Maastricht aan toegevoegd.

We kwamen om 11.00 uur aan bij het museum waar Museum Plus Bus medewerker Yves ons opwachtte.

Na de koffie gingen we in 3 groepjes onder deskundige leiding van 3 jongedames het museum in waar we enkele museumstukken uitvoerig bekeken o.a. De Volkstelling van Pieter Breughel de Jonge en een schilderij van de Limburgse muzikanten Leny und Ludwig (zie foto 5). De gidsen vertelden uitvoerig wat we zagen en niet zagen. Ook bezochten wij de Zilverkamer om al het moois daar te bewonderen.

Na de gezamenlijke lunch mochten we nog een uurtje door het museum struinen. Mijn stappenteller gaf ruim 3 km aan over 6 verdiepingen! Om 3 uur gingen we weer naar de bus waar Yorine geduldig op ons zat te wachten. Nadat alle gordeltjes waren vast gemaakt bracht ze ons veilig naar Heythuysen waar we even na 4 uur arriveerden. Ruimschoots op tijd voor de voetbalwedstrijd Nederland tegen Ecuador, die we ongetwijfeld best hadden willen missen.

Deze pagina is 208 keer bekeken