Busreis

20230727

Busreis

Op donderdag 27 juli vertrokken maar liefst 107 leden en niet-leden van onze vereniging rond 8.30 uur voor onze jaarlijkse dagtocht. Na een regenachtige start vanaf de Bombardon (Stephan Schmieder was zo aardig dat hij voor ons de foyer als schuilplek beschikbaar stelde), gingen 2 bussen van touringcarbedrijf Ghielen naar het zuiden, uitgezwaaid door onze voorzitter. In Vaals bij de drielandenpunt stond de heerlijke vlaai met koffie al klaar. Na deze energieboost gingen we verder de Eiffel in. Onze gidsen amuseerden ons met de nodige weetjes uit dit gebied.

In Schwammenauel lag de boot al klaar voor een tochtje op de Rursee. Daarna met de bus naar Einruhr voor een typische Eiffellunch: lekkere broodjes met vooral veel Wurst, Schinken und Käse. Verder ging de tocht met de bus en onze onderhoudende gidsen naar Monschau. Ondanks de regen hebben we ons hier vermaakt in het overdekte winkelcentrum met glasblazerij of een kroegje. De dag werd afgesloten in het restaurant van de Wilhelminatoren in Vaals met een smakelijk diner. Moe, voldaan en vooral met veel gezellige onderonsjes en Eiffelervaringen kwamen we om 20.45 uur weer in Heytse aan.

Ondanks de regen hebben we met zijn allen een geweldige dag gehad. Veel dank aan Cocki, Ine en Marianne voor de organisatie en begeleiding. Joop en Har mogen we natuurlijk ook niet vergeten voor de praktische hulp!

Tot volgend jaar!

Deze pagina is 365 keer bekeken