Op de koffie bij de burgemeester

20220422

Op vrijdag 22 april 2022 was het dan eindelijk zover en gingen 22 personen ” op de Koffie ” bij de burgemeester van Leudal, mevrouw D.H. Schmalschläger. Deze ontmoeting op het gemeentehuis was al langer gepland maar kon steeds vanwege corona geen doorgang vinden. Volgens goed gebruik bij een eerste ontmoeting hadden we voor de burgemeester een mooi boeket bloemen meegebracht.

Tijdens de koffie/thee met broodjes beantwoorde de burgemeester verschillende vragen van de deelnemers. Ook vertelde ze over hoe zij haar aantreden bij de gemeente Leudal persoonlijk had ervaren maar ook dat ze vrijwel meteen van de ene crisis in de andere terecht kwam. Door deze noodsituaties was er de afgelopen jaren weinig ruimte voor persoonlijke ontmoetingen met burgers.

De vragen die overbleven zullen ter afhandeling worden doorgesluisd naar de betreffende afdelingen.

Na het vragenuurtje en de lunch werd in twee groepen begonnen aan een prima verzorgde rondleiding door het gemeentehuis. Hierbij kwamen verschillende wetenswaardigheden aan de orde over het gebouw en de gemeentelijke organisatie.

Zo mochten we o.a. een kijkje nemen in het archief waarbij oude archiefstukken werden opengeslagen. Elly Verstappen kon op deze wijze haar eigen trouwakte nog eens bekijken. Een compliment voor de rondleiders Gertie en Monique is dan ook zeker op zijn plaats.

Rond 14.30 uur werd de rondleiding afgesloten in de Raadzaal en konden we met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagde ontmoeting met de burgemeester.

De organisatie

Dymphe Naaijkens

Deze pagina is 262 keer bekeken