Openluchtmis – Senioren vakantieweek 2022

20220724

Op zondagmorgen 24 juli vond de start plaats van de derde editie van de SENIOREN VAKANTIEWEEK met een openluchtmis mis. Ruim 100 bezoekers, leden van de Seniorenvereniging Heythuysen en bewoners van Huize St. Elisabeth woonden in de schaduw van het Pesthuisje de eucharistieviering bij.

De bijzondere vakantieweek voor leden van de seniorenvereniging Heythuysen staat na twee coronajaren in het teken van het thema ‘VRIJHEID’ en probeert met een aantal aansprekende activiteiten de stilte in deze vakantieperiode wat te doorbreken. Pastoor Vankan, die de eucharistieviering leidde, kwam in zijn preek op zijn bekende beeldende wijze, nadrukkelijk terug op de bijzondere locatie van het pesthuisje, een aantal actuele maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot het gekozen thema.

De dienst werd muzikaal opgeluisterd door de Beek en Bosband met bekende Limburgse liedjes wat de sfeer verhoogde. De gehele setting in deze prachtige en inspirerende omgeving hebben de start van deze vakantieweek voor de aanwezigen tot een geweldige, positieve beleving gemaakt.

Tijdens een gezellige nazit op het terras kon worden nagepraat onder het genot van broodjes met een lekkere kop soep. De morgen werd afgesloten met een korte wandeling olv. Lei Verschuren door de prachtige natuur van het Leudal.

Foto’s gemaakt door Ton Moonen, Joos Jenniskens en Kees van der Heijde.

Deze pagina is 239 keer bekeken