Toeristische route – Senioren vakantieweek 2022

20220726

Het was even spannend of hij dit keer wel tijdig zou komen, onze nostalgische toerbus voor het middaguitstapje op de dinsdag. En jawel precies om 14.00 uur kwam hij de Antoniusstraat inrijden, de knalgele EMA 191snelbus van de Stichting Veteraanbussen.

Het ”inschepen” van de 46 deelnemers kon dan ook meteen beginnen en daarna werd koers gezet voor een mooie toeristische route door Midden Limburg met als tussenstop het Belgische Ophoven. Hier stond een bezoek gepland aan de Tuinen van Pepels. Tijdens het nuttigen van de koffie met vlaai bracht onze huistroubadour Harrie Horstermans met Limburgse liedjes wat nostalgische herinneringen terug. De toelichting van Hr. Pepels kon niet verhullen dat de tuinen last hebben van oa. de enorme droogte maar ook te kampen hebben met achterstallig onderhoud. In het algemeen in meerdere opzichten een leerzaam en geslaagd intermezzo .

Na ruim anderhalf uur werd met onze bus vertrokken richting Maaseik en daarna via de Pater Sandersbrug overgestoken naar de Nederlandse kant van de Maas. Via Roosteren, Aesterberg, Stevensweert en Maasbracht werd via een mooie natuurlijke route naar de Linnerweerd gereden. In het schutterslokaaal van Schutterij St. Martinus stond alles al klaar om ons met open armen te ontvangen. Een drankje lieten de deelnemers zich dan ook goed smaken. Om helemaal in vakantiesfeer te blijven werd de middag bekroond met een frietje aan de frietker.

Tevreden keerden de deelnemers via Roermond huiswaarts om omstreeks 18.30 weer in Heythuysen te arriveren. Etappe twee van onze vakantieweek was zeker geslaagd te noemen.

Foto’s: Ton Moonen en Joos Jenniskens.

Deze pagina is 215 keer bekeken